2 Mayıs 2012 Çarşamba

İzmail Hotel - Ukrayna / İzmail


Ukrayna Odessa’da bulunan izmail kasabasının merkezindeki 3 yıldızlı otel. Bu üç yıldızı da neye göre verdiler cidden merak ediyorum.

Oteli aslında pek yargılamayacağım zaten izmail gibi bir yerde otel bulduğumuz için bile şanslıyız. Mc Donald’s da hamburger yerken “hadi izmail’e gidelim” diyerek yola çıkmıştık zaten. Ne yol biliyoruz ne de iz.

Otel dediğim gibi şehrin merkezindeydi. O zamanlar öğrenci olduğumuz için en ucuz odalardan tuttuk. 4 kişiydik bu yüzden iki oda tutmuştuk. Kapıdan girdiğiniz anda ufacık bir alan geliyor bildiğin 2 metre kare falan. 4 tane kapı bakıyor buraya bir tanesi girdiğimiz kapı doğal olarak, diğeri banyo, kalan ikisi de ikişer tane tek kişilik yatak bulunan 2 oda.

Banyoya değinmek isterim. Odaları tutmadan önce kadın zaten bizleri uyarmıştı banyolarda sıcak su olmadığını lakin temiz olmadığını söylemeyi de unutmuş tamam kir pas içinde değildi ama hoş bi’ görüntüsü de yoktu. Tuvalet bulunmuyordu onun yerine her katta bay bayan olmak üzere iki tane çoklu tuvalet buluyordu.   Odalar ise iki yatak, bir dolap ve bir tane de komidinden oluşuyordu. Ne daha az ne de daha fazla ha bir de perdeler onları unutmak olmaz. Yataklar her ne kadar yıkanmış 50 senelik çarşaflarla örtülmeye çalışılsa da çarşafı hafif kaldırdığınızda ortaya çıkan manzara içler acısıydı. Ben hayatımda bu kadar eski ve pis yatağı istanbul’da çöplüklerde gördüm herhalde. İnsan olan yatmazdı yani, biz yattık orası ayrı ama elden başka bir şey de gelmezdi hani. -Kendimi ifşa etmek gibi bi' niyetim yok, kendime değil yatağa dikkat çekmek isterim-

Otelin yemek servisi diye bir şeyi yoktu zaten içinde ufaktan bir büfesi vardı. Oradan su, kola, cips bilmem ne temin edebiliyorduk.

Resepsiyonu ise ufacık bir oda. Ufaktan vezne hesabı bir pencere açmışlar oradan anahtar, para vs.. alış-verişi yapılıyordu. Ayrıca resepsiyondaki teyze çok sevimli çok candandı. Sağ olsun bize bir çok konuda yardımcı oldu. Türk olduğumuzu öğrenince şehirdeki türk camisine kesin gitmemizi falan söyledi ki şehirde türk olduğumuzu öğrenen herkes bizimle konuşmaya çalışıyorlardı diğer Ukrayna şehirlerine nazaran çok daha sıcak kanlılardı.


Uzun lafın kısası gün gelir yolunuz düşerse izmail’e zaten gideceğiniz başka bi’ otel olmadığından buraya uğrayın. Aşırı derecede ucuzdur şuan hatırlamıyorum ama çok ama çok makul bi’ ücretle konaklamıştık. Her ne kadar gittiğim en leş otel olsa da en candan oteldi herhal.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder