25 Mayıs 2012 Cuma

IC Hotels Green Palace




IC – International Comfort- Oteller zincirinin (IC Airport, IC Hotels Santai, IC Hotels Residence, IC Hotels Green Palace) Antalya Kundu bölgesinde yer alan 5 yıldızlı halkası.

Güvenliği geçtiniz, hafif bir yokuştan geçtikten sonra ihtişamlı kapısına geldiniz otelin. Girişi cidden güzel ve ihtişamlı ama içeriye girdiğiniz anda resepsiyonu görmenizle birlikte o ihtişamı unutuveriyorsunuz. Çünkü gördüğüm en küçük resepsiyona sahip 5 yıldızlı tesis. Hatta 4 yıldızlıları da buna dahil edebilirim. İzmail otelinkinden biraz hallice. Bayi toplantısı için orada bulunmaktaydık ve neredeyse bizim kurduğumuz info standı resepsiyondan büyüktü. Çok garibime gitmişti. Hayır, yeriniz dar olur anlarım derim adamların girişte yerleri darmış ufak yapmışlar ama bildiğin Konya Ovası   gibi de alan var mübarek. Neden böyle bir şey yapmışlar çözemedim.

Resepsiyonu geçtikten sonra önünüze koskoca bi oturma alanı ve lobby bar geliyor. Konya Ovası dedim ya abartmadım çok geniş bi alan var ve her yer koltuklarla doldurulmuş insanlar kahvesini, çayını, birasını alıp oturuyorlar.

Ana restoran –Jasmine- otelin alt katında yer alıyor. Ana restoranın dışında 6 tane daha irili ufaklı restoranları var. Jasmine’s Ana Restaurant, Snack Restaurant, Italyan “Cavalli” Restaurant, Meksika “Casa” Restaurant, Çin “Canton” Restaurant, Japon “Sushi” Restaurant, Green Fish Restaurant, Türk “Fes” Restaurant. Ana restoran gayet ihtişamlı bir merdivenden indikten sonra ne idüğü belirsiz ve cidden gereksiz olan bi’ köprüden geçtikten sonra restorana ulaşıyorsunuz. İki girişinden birinden girdikten sonra sol tarafta açık büfe sağ tarafınızda ise masalar kalıyor. Açık büfesi gayet sağlam. Dana rostosu yediğimin en iyisiydi. Tatlılar konusunda sınıfta kalsa da (özellikle sütlacı çok kötüydü) –ki adam gibi tatlı yapabilen oteller nadirdir- genel olarak yemekleri oldukça lezizdi. Balık yemesem de görünümü gayet iyiydi en azından kupkuru değildi. Yiyen arkadaşlara sorduğumda da gayet olumlu cevaplar almıştım. Bir de restoranın dışarıya doğru teras kısmı var büfeleri gezmeden önce ilk oraya uğrayın ben sonradan keşfettim orayı. Izgara bölümünü oraya koymuşlar ve ızgaraları köfte olsun adana olsun gayet iyiydi. Pizza bölümü de ben oradayken dışarıdaydı her ne kadar ufak super fresh pizzalardan da olsa tadı iyiydi.

Çok büyük bir bahçeye sahip otel ve ismine yakışır biçiminde her yerde ağaçlıklar ve çim alanları var. Çimlik alanların içersinde hamaklar gel de uyu diye insanı çağırıyor gayet huzur dolu. Arka taraflarda kalan Greenisyum –yanlış hatırlamıyorsam- adında bir açık hava tiyatro bölümü var gayet güzel animasyon ekibi burada geceleri gösterilerini düzenliyorlar. Buranın hemen yanında da bir bar var buradan da içki servisi yapılıyor.

Otelin havuzlarının içersinde ufak adacıklar yapılmış ve bu adacıklara ağaçlar serpiştirilmiş. Çok güzel duruyor ağaç konusunda cidden titizler. Havuzları ise oldukça büyük otel için gayet yeterli seviyede.

Odaları ise gayet konforlu, standart odası dahil insan aradığını bulabiliyor. otelin mottosuna “We invite you to comfort” gayet uygun.

Sonuç olarak tatilimde hem yeşillik, hem eğlence hem de konfor istiyorum diyorsanız. Sizin için gayet uygun  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder