7 Haziran 2012 Perşembe

Starlight Hotel


Antalya’nın Manavgat ilçesinin Kızılağaç mevkisinde yer alıyor hemen Silence Beach Hotel yanı. Büyük salonu sayesinde Conversion Center özelliği de bulunuyor.

Hazır Conversion Center olduğundan bahsetmişken salonundan bahsedelimi. Büyük kongrelere ev sahipliği yapabilen Kongre Merkezinde 1175 m2 giriş fuaye, 1300 m2 üst fuayesi ile toplamda 9500 m2 lik ferah alanları, kongre stand alanı,  kayıt alma alanı ve sergi alanı gibi çok amaçlı yerleri mevcut. Salon gala düzeninde yaklaşık 1000 kişiye aynı anda hizmet verebilmektedir. Özellikle salonda direk olmaması büyük avantajlarından biri. Masayı nereye koyarsanız koyun net bir biçimde sahneyi görebilmekte.

Otelin kendisine gelirsek güvenliğe geldiniz arabayla geldiyseniz eğer arabanızı dışarıya bir yere park etmenizi söylüyorlar otelin kendi bünyesinde bir otopark alanı yok sadece otel sahiplerinin için olsa gerek güvenliği geçtikten sonra 10 arabalık bir yer var o kadar. Onun dışında arabalar dışarıya park ediliyor. Karşısında bulunan arsayı bunun için kullanabiliyorsunuz ama arabada eşyalarınızı bırakmamanız söyleniyor biraz Allaha emanet yani.

Neyse arabayı bıraktık güvenliği geçtik ana kapıdan girdik ve hemen resepsiyon karşılıyor bizi. Ve resepsiyonun sağ tarafında arkalara gizlenmiş ufaktan bir lobby bar var. Barın karşısındaki geniş boşluk koltuklarla donatılmış. Laptopunuzu açıp takılırken bir şeyler içebiliyorsunuz. Bir üst kat “S Katı” salonların bulunduğu kat oluyor onun bir üstü ise “R Katı” restoran katı. Restoran katına geldiğinizde hemen karşınızdaki odaya geçerseniz bir bar ve odayı koltuklarla donatıldığını göreceksiniz burada içki servisi yapılıyor hemen yanındaki oda ise a la carte servisin yapıldığı restoran. Devam ederseniz sol tarafa doğru terasa çıkıyorsunuz ki oldukça güzel ve geniş bir terası var organizasyonlar için ideal sadece biraz ışık sıkıntısı var. İyi bir aydınlatma gerekiyor terasa. Sola değil de sağa doğru ilerlerseniz asansörden sonra ana restorana geliyorsunuz. Ana restoran oldukça büyük. Restoranın etrafı teras ile çevrilmiş durumda ve geniş bir oturma alanı sağlıyor. Lakin bu kadar geniş bir restoranın küçük bir büfesi olması çok büyük bir eksi. Bir tane ana yemek standı var bir tane de tatlı standı aralara ufak ufak  galoşlar -chafing dish- koymuşlar ama çok yetersiz. Bu kadar geniş kapasiteli bir oteli kesinlikle karşılamıyor. Ufak bir büfede çeşit aramak yersiz olur elbette doğal olarak da pek bir çeşit yoktu ama olanlar gayet lezzetliydi ki döner yediğim en lezzetli dönerlerden biriydi. Bu konuda haklarını yemek olmaz.

Otelin ön cephesinde yer alan bir havuzu var diğerlerine göre ufak sayılabilecek bir havuz ve havuzun içersine şezlonglar koymuşlar çok güzel bir düşünce. Güneşlenirken aynı zamanda suyun içersindesiniz. Diğer taraftan irili ufaklı havuzlar var lakin en dikkat çekicisi ikinci katta bulunan havuz çok güzel yapılmış. Etrafında sütunlar bulunan bir havuz var onun hemen geri tarafında boş bir alan bulunmakta kedi kesip ayin yapsan kimse yadırgamaz herhalde öyle garip bir alan tam da yıldızın uçlarına koyuyorlar masaları ve gece masaların üstüne kırmızı mumlar koyuyorlar ve üstten terastan bakınca çok güzel bi’ görüntü oluşuyor.

Odaları ise oldukça güzel standartın üstünde özellikle balkonunda jakuzi olan odaları oldukça güzel ve tercih edilesi tabi bu da fiyata yansıyor. Özellikle otelin denize bakan bölümünden oda tutarsanız gece balkondan denize karşı oturabilirsiniz lakin şöyle bir dezavantajı oluyor o odaların eğer sizin bulunduğunuz dönemde otelin ön bölümünde yer alan terasta yüksek sesli bir organizasyon varsa kolonlar odalara doğru çevrili olduğundan direkt size geliyor sesler ama organizasyonların gece en geç 00.00’da bitirildiğini düşünürsek pek de sorun oluşturmuyor ha derseniz ben tavuk gibi 22.00’de yatarım o zaman sorun oluşturabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder